De hoge energieprijs, de gamechanger op de vastgoedmarkt.

logo
logo
De hoge energieprijs, de gamechanger op de vastgoedmarkt.

Energiezuinigheid vertaald zich in geld.

Veel mensen hebben de waarde van energiezuinigheid steeds onderschat terwijl deze een enorme impact heeft op het wooncomfort, op je maandelijkse facturen en de investeringen die je nog zal moeten uitvoeren.
De total cost of ownership is de aankoopprijs en de verbruikskost van je woning en deze wordt zeer belangrijk in de Vastgoedsector. Wanneer mensen nu een woning gaan aankopen houden ze rekening met het budet voor de energetische renovatie.

House of money

In Vlaanderen moeten kopers vanaf 2023  binnen de vijf jaar de epc-score van hun woning naar minstens een label D brengen. Meer dan 40% haalt dat label vandaag niet en heeft zelfs de slechtste energiescores zoals een F of E-label.

 De EPC waarde van een woning een upgrade geven, vraagt investeringen.  Alleen zijn die ingrepen niet betaalbaar of haalbaar voor iedereen. Hierin wil Yally een betrouwbare partner zijn.  Yally woningen op, vooral in centrumsteden, en maakt ze energiezuiniger.

De toenemende prijskloof tussen energie-verslindend en energiezuinig.

Dat er een groter en groter verschil zal komen tussen een energieverslindende en energiezuinige woning zijn zowat alle experts van het vastgoedpanel van De Tijd het met elkaar eens.

Frank Maet, econoom bij Belfius zegt: 'De prijs van een energieperformant huis is de voorbije tien jaar al sterker gestegen dan een woning met een zwakkere energiescore. Deze trend zal ook de komende jaren merkbaar zijn.'

Als men denkt aan een energiezuinige woning denkt men vaak aan nieuwbouw. Deze zijn instapklaar en ook energiezuinig. Toch, met de schaarsheid in bouwmateriaal en de stijgende kostprijs hiervan is niet iedereen even enthousiast om deze investering te doen.
En wat met al dat slapend geld? 
Maar liefst 72% van Belgische gezinnen is eigenaar van een woning. Dat betekent dus dat onze straten vol spaarcenten staan. Yally helpt jou om je vastgoed om te zetten in geld. Wil jij een huis verkopen dat dringend aan renovatie toe is? Bevindt de woning zich in een centrumstad of randgemeente? Dan ben je bij Yally aan het juiste adres! Je hoeft niet renoveren, krijgt een marktconforme prijs en ontvangt de volledige opbrengst van het pand.
https://yally.be/verkopen

Renovatie en/of Verkoop op de vastgoedmarkt vandaag.

Heel veel investeerders zullen de verplichte renovatiewerken niet willen uitvoeren en zullen hun bestaande portefeuille verkopen en opnieuw in nieuwbouw investeren.
Yally wil graag deze bestaande portefeuilles overnemen, renoveren en de woningen energiezuinig maken. Niet enkel om eigenaars te ontlasten maar ook voor het maatschappelijk aspect.
Wisten jullie dat slecht-geïsoleerde, oude gebouwen veroorzaken 28% van de emissie-uitstoot in België?

Op de kopersmarkt gaan energiezuinige en instapklare woningen gemakkelijk van de hand. Hetzelfde geldt niet voor panden met een lager energielabel.

 

Bronnen:
https://www.tijd.be/netto/analyse/vastgoed/energie-leidt-tot-vastgoedmarkt-met-twee-snelheden/10421585.html