Re-YALLY-satie in de kijker

logo
logo
Re-YALLY-satie in de kijker

De nieuwe circulaire huurwoning in de Patronaatstraat: Een Toekomstgericht Woonproject van Yally.

Een innovatieve transformatie in het hart van Edegem 

Edegem is een prachtige aanwinst rijker dankzij de nieuwe circulaire huurwoning aan de Patronaatstraat. Wat ooit twee fietsbergingen waren, is nu een moderne en duurzame gezinswoning van 140m², gerealiseerd door Yally in samenwerking met conceptbouwbedrijf CIRCL. Dit project is niet alleen een opwaardering van het straatbeeld, maar ook een symbool van innovatie en duurzaamheid.

Circulair en duurzaam wonen 

Bij de bouw van deze woning is duurzaamheid het sleutelwoord. Maar liefst zeventig procent van alle gebruikte materialen is biogebaseerd, en veertig procent van het materiaalvolume is gerecycleerd. De woning is uitgerust met de nieuwste energiezuinige technologieën zoals een warmtepomp en zonnepanelen, wat bijdraagt aan minimale energiekosten en -verbruik. Bovendien is de woning grondig geïsoleerd, waardoor het comfortniveau voor de bewoners hoog ligt.

Wat deze woning extra bijzonder maakt, is de modulariteit. Dankzij het modulaire ontwerp kunnen de woningen gemakkelijk gedemonteerd of aangepast worden. Dit betekent dat de woning eenvoudig kan worden verkleind of uitgebreid, zonder materiaalverlies. Dit is maximale circulariteit in de praktijk.

Gemeenschappelijke voorzieningen en gemeenschapsgevoel

Onder de woning is een gedeelde fietsenstalling ingericht voor alle omliggende appartementen. Dit bevordert niet alleen het gebruik van fietsen, maar ook het gemeenschapsgevoel onder de bewoners. De aangrenzende appartementen zelf zijn ook voorzien van een nieuwe, geïsoleerde voor- en achtergevel met steenstrips, en moderne isolerende ramen wat bijdraagt aan de esthetische waarde van het Edegemse centrum.

Een compacte maar comfortabele thuis 

De gezinswoning, in hartje Edegem en tegenover een school, beschikt over drie slaapkamers, een badkamer, twee toiletten en een dakterras. Ondanks het compacte ontwerp, is de woning zeer modern en comfortabel. Elk detail in de woning reflecteert de merkidentiteit en stijl van Yally, die streeft naar automatisatie, standaardisatie en schaalvoordelen in haar projecten.

Een snelle en efficiënte bouwperiode 

Een van de meest indrukwekkende aspecten van dit project is de bouwtijd. Waar normaal de bouw van een woning 18 tot 24 maanden in beslag neemt, werd deze woning in slechts twee maanden gerealiseerd. Dit betekent niet alleen minimale overlast voor de buurt, maar ook een geoptimaliseerde efficiëntie binnen het bouwteam.

Een visie voor de toekomst 

Yally heeft met dit project een antwoord willen bieden op de groeiende vraag naar kwalitatieve huurwoningen. Het is een toonbeeld van modern, duurzaam wonen met innovatieve oplossingen die energie-efficiëntie bevorderen en een minimale impact op het milieu hebben. Dit project markeert het begin van een reeks initiatieven die de visie van Yally op een betere toekomst weerspiegelen.

In de komende maanden zal Yally ook de voorgevel van de woningen aan de Oude Godstraat volledig isoleren en esthetisch opwaarderen.

Met deze woning heeft Edegem een prachtig voorbeeld van circulair en duurzaam wonen erbij, een duidelijk bewijs van de toewijding van Yally om bij te dragen aan de renovatiegolf en een kwalitatieve huisbaas van de toekomst te zijn.