Energiebesparen doe je zo!

logo
logo
Energiebesparen doe je zo!

Verwarming

Zet de verwarming laag, bvb. op 15°C, als je niet thuis bent of gedurende de nacht.

Dit kan je handmatig regelen of met het gebruik van een slimme thermostaat. (PS. Yally gaat investeren in slimme thermostaten in huurwoningen.❤️)

Zo kan de huurder vanop afstand de gewenste temperatuur regelen. Vaak vergeten we de verwarming lager te zetten of wijzigen onze plannen last minute.

Het optimaliseren van de verwarmingstechnieken zorgt ervoor dat energie niet langer verloren gaat.

Een kamer die je niet gebruikt? Zet de verwarming hier volledig uit. Slapen met een verwarming is niet zo heel gezond en door de verwarming in je slaapkamer uit te zetten bespaar je easily 80 euro per jaar. Hou toegangsdeuren van ruimtes die je wel verwarmd gesloten.

Verlichting

Veel van onze elektriciteit gaat naar verlichting. Ledlampen zijn duurder maar betalen zich op termijn terug. Een ledlamp is 90% zuiniger dan halogeen en zelfs spaarlampen behoren tot het verleden.
Let op het energielabel: Donkergroen is het meest zuinige label.

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Let’s state the obvious: het gebruik van daglicht, een dimmer, lichten uitdoen bij het verlaten van een kamer of je woonst helpt natuurlijk ook. ?

Huishoudelijke apparaten.

Veel toestellen die je dagelijks gebruikt zijn enorme energievreters. Let op bij de aankoop van apparaten en kijk altijd naar het energielabel.

Het nieuwe energielabel herken je gemakkelijk door de QR code in de rechterhoek.
Kies voor energiezuinige apparaten (zie afbeelding) en sluit deze aan op stekkerdozen om sluipverbruik te vermijden.
Vervang minder energiezuinige apparaten op tijd.

Extra Yally tips:?

  • Wassen doe je best met een volle trommel, op lage temperatuur en in daluren.
  • Hang je was op wanneer mogelijk want een droger is een grote energieverbruiker
  • Zet de stekkerdozen uit want apparatuur in stand-by modus zoals een laptop of TV kosten je ook aan verbruik!

Isolatie

Last but not least!

De drie aandachtspunten zijn het dak, de vloer en de muren.

Een geïsoleerd dak zorgt voor 30% minder warmteverlies en met geïsoleerde muur vermindert het warmteverlies met zo’n 20%. Dankzij een goede vloerisolatie heb je nooit meer koude voeten en je energieverbruik daalt met 7 tot 10%.

Een goede isolatie vraagt echter om investeringen. Deze ingrepen zijn niet altijd haalbaar of betaalbaar voor iedereen.

Er is nood aan een renovatierevolutie en Yally wil daarin een rol opnemen. Bestaand vastgoed renoveren tot energie-efficiënte panden is de missie van Yally. Dit zal gebeuren door de buitenschil aan te pakken zodat de energie niet langer letterlijk gaat vliegen.

 

PS. Bezit je zelf, of ken je iemand die één of meerdere woningen bezit die niet meer up-to-date zijn en zo een slechte energiescore hebben? Dan weet je wat je te doen staat: je moet investeren. Zie je dat om gelijk welke reden niet meer zitten en wil je af van dit vastgoed, dan is Yally dé gedroomde partner voor jou. We zitten graag samen om te kijken of we jouw pand(en) kunnen overnemen. De enige criteria? Het pand is 100% jouw eigendom én is gelegen in binnenstedelijk gebied of een randgemeente.