Hoe een tegelvloer tot zijn recht laten komen?

logo
logo
Hoe een tegelvloer tot zijn recht laten komen?

Tegels zijn al eeuwenlang een populaire keuze voor vloeren en wanden. Ze zijn onder andere duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Toch zijn er situaties waarin tegels, met hun meestal koude uitstraling, niet de meest esthetische keuze zijn voor een interieur. Vooral in de woonkamer, waar warmte en comfort centraal staat, kunnen tegels soms kil aanvoelen.

In een huurappartement heb je de vloer niet voor het kiezen, dus geven wij graag enkele tips mee hoe je een tegelvloer volledig tot zijn recht kan laten komen. In ons pand in Oostende hebben we een enorm warme, gezellige woonkamer gecreëerd, ondanks de aanwezigheid van een tegelvloer.


Tip 1 - Kleurcoördinatie
Zoek kleuren die mooi passen bij je tegelvloer. Als het een neutrale vloer is, kan je de ruimte opfleuren door kleurrijke accessoires toe te voegen zoals kussens, vazen, schilderijen…

Tip 2 – Lichtbronnen
Compenseer de koelte van een tegelvloer met verschillende lichtbronnen. Denk aan sfeerverlichting zoals wandlampen, tafellampen of vloerlampen.

Tip 3 – Tapijten
Kies voor gezellige tapijten of vloerkleden op strategische plekken om de tegelvloer te breken en warmte toe te voegen.

Tip 4 – Warme materialen
Breng het gebruik van koude materialen (zoals de tegelvloer) in balans door gebruik van voldoende warme materialen. Kies daarom voor meubels vervaardigd uit hout of rotan.

Tip 5 – Gezellige decoratie
Vermijd een te strak interieur. Kies liever voor een gezellige zetel met kussens, planten en decoratie om de ruimte huiselijk aan te kleden.

Met deze tips kan je een tegelvloer tot zijn recht laten komen en een warme, uitnodigende sfeer creëren in je interieur!