The do’s & the don’ts: Het inrichten van je huurwoning.

logo
logo
The do’s & the don’ts: Het inrichten van je huurwoning.

Maak van je huis een thuis.

Belangrijk is van je huis een thuis te maken en deze gezellig in te richten. Interieurzaken vind je overal op het web en zelfs in applicatievorm. Doe veel inspiratie op en kies voor een stijl die past bij jou en de authenticiteit van je huurwoning.

Hier telt de algemene regel ‘een goede huisvader’ zijn. Dit is een juridisch principe dat ervan uitgaat dat je je verantwoordelijk gedraagt en alles doet wat nodig is om schade of meer slijtage als normaal te voorkomen. Denk eraan dat je je woning terug moet kunnen opleveren als hoe je ze hebt gekregen.

De inrichting.

Je kan je muren schilderen maar er kan wel verwacht worden dat je ze bij vertrek terug in de originele kleur schildert. Je kan spijkers in de muur slagen om een schilderij of foto op te hangen.
Wat belangrijk is, is dat je de gaten terug dichtmaakt bij het verlaten van de woning. Bij vragen kan je je wenden tot ons huurdersportaal. Mijnyally.be .

Tegenwoordig zijn er om zaken op te hangen tal van mogelijkheden om zonder boren of spijkers te slagen haken aan muren te  bevestigen. Een voorbeeld hiervan zijn zelfklevende powerstrips.
Tik even 'Ophangen zonder boren' in op Google.

Schilderij

Klein versus Groot onderhoud.

Als huurder sta je in voor het kleine onderhoud en hieronder valt een lamp vervangen, een lekkende kraan herstellen of simpelweg de batterij van een brandalarm vervangen.
Contacteer de eigenaar van je woonst tijdelijk als er grotere problemen dreigen.

Als je grotere werken wil uitvoeren zoals een kamer in twee opsplitsen bijvoorbeeld dan heb je steeds de toelating van Yally nodig. Vervolgens moet je duidelijke afspraken maken en je kan altijd informeren naar een mogelijke renovatiepremie. Voor vragen kan je terecht op ons huurdersplatform. 

Succes met de inrichting van je nieuwe woonst!

Nog op zoek naar een woonst? Surf dan zeker eens naar https://yally.be/huren.