Yally bouwt een circulaire eengezinswoning in Edegem

logo
logo
Yally bouwt een circulaire eengezinswoning in Edegem

Yally is deze dagen volledig ondergedompeld in uitdagende verbouwingswerken.

In de Oude Godstraat, midden in het centrum van Edegem, geven we een boost aan ons project bestaande uit 9 appartementen en 3 winkelunits.

Volledig volgens de Yally-filosofie pakken we het energiezuinig aan met gevelisolatie, nieuwe isolerende ramen en dakisolatie. Dat zorgt voor een enorme upgrade van de energiescore van de gebouwen: minder energieverbruik, en dus een lagere energierekening voor onze huurders.

Daarnaast denken we niet alleen aan functionaliteit; esthetiek is net zo belangrijk. We streven naar een mooier straatbeeld dat de buurt doet opleven.

Circulaire eengezinswoning

En dat is niet alles. We breiden ook de woonmogelijkheden uit door een gezinswoning met terras en een gemeenschappelijke fietsenberging toe te voegen aan de appartementen die we verbeteren. Want met een schooltje vlakbij, is het duidelijk dat de buurt behoefte heeft aan woningen waar gezinnen zich thuis kunnen voelen.

Voor dit project werken we samen met Circl dat gespecialiseerd is in conceptbouw: het grootste deel van de nieuwe gezinswoning wordt in het atelier geprefabriceerd en vervolgens ter plaatse als een puzzel in elkaar gezet. Het is een prachtig voorbeeld van digitalisering, iets waar we bij Yally sterk op inzetten.

De opbouw van de woning zal tijdens de paasvakantie gebeuren en zal afgerond zijn tegen dat de schoolpoorten van het nabijgelegen schooltje weer openen. Een pittige uitdaging die we willen aangaan om de kinderen en de buurtbewoners zo weinig mogelijk overlast te bezorgen.

Spannende dagen dus, en heel wat om naar uit te kijken!