Suikerrui

2000 Antwerpen 4 building
Mobiscore: 9,3 / 10

Deze opbrengsteigendom, met zijn 5 bouwlagen en prachtige Beaux-Arts bouwstijl, is een uitzonderlijk gebouw. Zijn relatief smalle maar opvallende voorgevel tilt het straatbeeld naar een hoger niveau. De zorgvuldig ontworpen ruime raampartijen zorgen voor een overvloed aan natuurlijk licht, waardoor de binnenruimtes op een prachtige manier worden verlicht. En door de ligging op de hoek van de Suikerrui en de Hoogstraat worden onze bewoners elke avond verwend met een adembenemend uitzicht op de prachtig verlichte Grote Markt. Het gebouw heeft op de begane grond een commerciële ruimte, met daarboven 3 residentiële units verdeeld over verschillende verdiepingen. De bovenste 2 verdiepingen herbergen een prachtige duplex met een overvloed aan licht dankzij een grote lichtkoepel. Met bus- en tramhalte op een steenworp, hoeven onze bewoners niet op zoek naar parkeerplaats en geraken ze in geen tijd overal waar ze willen zijn. De uitstekende mobiscore van 9,3 bevestigt de zeer goede locatie van het gebouw. Op wandelafstand van de levendige Grote Markt die met haar zijstraten het centrale punt vormt van het historische centrum, met een gevarieerd aanbod aan eet- en drinkgelegenheden en een levendige sfeer. Wonen op deze locatie biedt eindeloze mogelijkheden. Het is een plek waar je de hartslag van de stad kunt voelen en volop kunt genieten van alles wat Antwerpen te bieden heeft.

renoveren Geplande optimalisaties
renoveren In renovatie
renoveren Gerealiseerde optimalisaties

Belangrijke verbeteringen

community portal Nieuw dak
community portal Zonnepanelen
community portal Nieuw verwarmingssysteem
community portal Nieuw glas
community portal Dakbedekking met isolatie
community portal HR++ glas
image

In de nabije toekomst worden er enkele doordachte renovaties gepland:

• Geïsoleerde gevel: De achtergevel en voorgevel worden geïsoleerd. De voorgevel langs de binnenzijde aangezien de gevel een beschermd monument is. Door deze renovatie wordt de energie-efficiëntie van het gebouw aanzienlijk verbeterd.

• Energiezuinig dak: Het mansardedak wordt grondig aangepakt om de thermische prestaties te optimaliseren. Er wordt een nieuwe isolatielaag aangebracht volgens de hedendaagse normen, waardoor warmteverlies tot een minimum wordt beperkt. Bovendien wordt gezorgd voor een goede luchtdichting, wat resulteert in een energiezuinig dak dat het hele gebouw ten goede komt.

• Renovatie houten ramen: De oorspronkelijke houten ramen zullen voorzien worden van hoogwaardig isolerend glas. Dit zal zorgen voor een verbeterde thermische isolatie en verminderde warmteverliezen.

• Vernieuwde sanitaire en verwarmingsinstallatie: Er wordt gekeken naar een betere oplossing voor de sanitaire en centrale verwarmingsinstallatie. Dit betekent dat bewoners kunnen genieten van efficiënte voorzieningen, waardoor het wooncomfort wordt verbeterd en de energie-efficiëntie wordt verhoogd.

• Plaatsing zonnepanelen: Het dak zal uitgerust worden met zonnepanelen, wat zorgt voor een duurzame en energiezuinige bron van elektriciteit.

Na de voltooiing van de renovaties zullen de energieprestaties aanzienlijk verbeterd zijn. Dit resulteert niet alleen in lagere energiekosten en een verminderde CO2-uitstoot, maar ook in een verhoogd wooncomfort en aantrekkelijke hedendaagse leefomgeving voor de bewoners.