Sint-Antoniusstraat

2000 Antwerpen 4 building
Mobiscore: 9,5 / 10

Dit opbrengsteigendom, midden in de Modewijk, is een parel met zijn charmante gevel en drie ruime appartementen. Dankzij de hoekligging en grote raampartijen worden alle ruimtes gedurende de hele dag overgoten met natuurlijk licht. Door zijn ligging aan de bruisende Sint-Antoniusstraat genieten de bewoners van een levendige mix van winkels, boetieks en trendy eetgelegenheden. Het Modemuseum en de prachtige Scheldekaaien bevinden zich op wandelafstand. Een absolute A-locatie dus. De nabijheid van bus- en tramhaltes leveren dit pand een uitstekende mobiscore op van 9,5, wat wijst op de uitzonderlijke bereikbaarheid en vervoersmogelijkheden. Wonen op deze locatie biedt eindeloze mogelijkheden. Het is een plek waar je de hartslag van de stad kunt voelen en volop kunt genieten van alles wat Antwerpen te bieden heeft.

renoveren Geplande optimalisaties
renoveren In renovatie
renoveren Gerealiseerde optimalisaties

Belangrijke verbeteringen

community portal Nieuwe ramen
community portal Isoleren muren
community portal Gerenoveerde inkomhal
image

Optimalisaties in uitvoering:

• Vernieuwing van de inkomhal: In een eerste fase werd de oude voordeur al vervangen door een eigentijds model dat zorgt voor een verhoogde geluidsisolatie én thermische isolatie voor de bewoners. Ook de vloer werd vervangen door een stijlvolle keramische tegel met terrazzo-look. In een tweede fase worden de muren en de verlichting van de inkomhal en de trappenhal aangepakt om ervoor te zorgen dat de bewoners en hun bezoekers een hedendaagse toegang hebben tot hun woning.

In de nabije toekomst worden er enkele doordachte renovaties gepland:

• Geïsoleerde gevels: De voorgevel zal, wegens beschermd stadszicht, langs de binnenzijde en de achtergevel langs de buitenzijde geïsoleerd worden. Deze isolatiewerken zullen bijdragen aan de energie-efficiëntie van het gebouw.

• Hoogwaardige isolerende ramen: Het verouderd dubbel glas wordt binnenkort vervangen door hoogrendementsglas. Deze nieuwe ramen zullen zorgen voor een betere thermische isolatie en verminderde warmteverliezen.

Na de voltooiing van de renovaties zullen de energieprestaties aanzienlijk verbeterd zijn. Dit resulteert niet alleen in lagere energiekosten en een verminderde CO2-uitstoot, maar ook in een verhoogd wooncomfort en aantrekkelijke hedendaagse leefomgeving voor de bewoners.